Sportkampen

Les Ardennes 2017

Het is alweer voorbij :-( Op naar volgend jaar!

Algemene info - Les Ardennes 2017

Les Ardennes is een kamp voor tieners die houden van spanning, avontuur, snelheid, teamwork, vriendschap en vooral... veel plezier maken.

Het kamp vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 15 juli.
Dit jaar vertrekken we met de trein vanuit Tielt en geven we vanaf de eerste dag er een flinke lap op. Uiteindelijk nemen we de kampers onder begeleiding mee met de trein naar Huy.

In een groep met een zes- à zevental leeftijdsgenoten en een gediplomeerde monitor logeren we in chalets op het vakantieresort L'Hirondelle te Oteppe, een dorpje in de Waalse Ardennen. Voor extra sfeerbeelden van dit resort kunt u terecht op de website van www.lhirondelle.be. Van daaruit trekken de kampers te voet of met de bus de verschillende avonturen tegemoet. 's Avonds wacht de kookploeg hen op met een overheerlijke maaltijd of moeten ze zelf hun potje koken. Een avondactiviteit vergroot het groepsgevoel en het kampvuur maakt de dag compleet.

De prijs voor dit alles, en dan bedoelen we ook ALLES (eten, activiteiten, vervoer, logement, ...) bedraagt 450€. Op dit bedrag kunnen echter meerdere kortingen bekomen worden, meer info hieromtrent krijg je na inschrijving.

DUS: Ben jij een toffe, overactieve losbol met zin voor avontuur. Voel je al kriebels wanneer je dit nog maar leest?
Aarzel dan niet en schrijf je in, het wordt vast en zeker een onvergetelijke ervaring.


De activiteiten in Les Ardennes 2017

 • GROOTS pretpark

  Ook dit jaar bezoeken we een groots pretpark.
  Vorige jaren FANTASIALAND en MOVIE PARK, maar wat wordt het dit jaar?

 • Adventure

  Raas met een mountainbike de Ardeense heuvels af of tem de Ourthe in je kajak. Ga het ondergrondse verkennen met enkel een klein lichtje of beklim de steile rotswanden en overwin al je angsten wanneer je met een 'deathride' terug afdaalt. De keuze is aan jou!

 • Paintball

  Waan jezelf John Rambo of het gehele A-team. Speel het spel tactisch en met inzet. Kunnen jullie de missies tot een goed einde brengen? Laat je niet afknallen! Dit is een echte sport voor lefgozers als je weet dat de verfballetjes met een snelheid van ongeveer 200 km/u je om de oren suizen, plezier verzekerd!

 • Karting

  Als een echt race-team bekamp je andere teams in een 'Endurance-race'. Dit doen we bij Eupener Karting. In ware Formule 1-stijl vlieg je gedurende een halve dag door de bochten met je kont slechts een paar centimeter boven de grond. Michael Schumacher is hiermee begonnen, heeft jouw team ook zoveel talent?

 • Hoogteparcours

  Indien je last hebt van hoogtevrees, dan is dit de activiteit om dit te overwinnen. Springen naar touwen, hangen aan touwen, ... Of rotsen van meer dan 70 meter hoog trotseren boven de Ourthe.

 • C-Day

  Daag je mede-kampers uit en word de overwinnaar van deze challenge-day. Touwtrekken, human bowling, de gevreesde paalproef, enz... Wie echter niet sterk is, moet slim zijn. Speel het spel dus tactisch en wie weet word je de jongste held van het kamp.

 •  

  ... Er zijn nog tal van andere activiteiten, maar dit verklappen we nog niet.